U susret Ramazanu: Edukativno predavanje i promocija knjige Adise Tufo

Asocijacija „Fatma“ Zenica, već tradicionalno organizuje predramazansko predavanje/ druženje za žene. U kontesktu misije Asocijacije „Fatma“, ali i u svjetlu nastupajućih mubarek dana, organizirano je predavanje na temu „Rođena si da porasteš“ koju je, uz promociju svoje knjige, predstavila Adisa Tufo.

U uvodnom dijelu tribine prisutnima se obratila Edina Kos-Burić, predsjednica AF Zenica, naglasivši pri tom upravo onaj aspekt rada Asocijacije kojim se potencira osnaživanje žene u svim segmentima njenog djelovanja. Moderator tribine je bila Belma Dedić, aktivna članica AF Zenica.

Adisa Tufo, kao izvrstan motivacioni predavač, opravdala je očekivanja publike govoreći, ne o potrebi, nego o nužnosti angažovanja žene u onim oblastima za koje je kompetentna. Tokom izlaganja se osvrnula i na vlastita iskustva i životne odluke koje su u jednom trenutku izgledale kao nemoguće za realizirati, a za koje je vlastitim primjerom dokazala suprotno. Dakako, cjelokupno predavanje je odisalo duhom nastupajućih mubarek dana mjeseca ramazana koji sama autorica naziva „jedinstvenom i nenadoknadivom prilikom da postanemo bolji ljudi“.
Nakon predavanja uslijedio je razgovor i neformalno druženje sa dragom gošćom.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN