Premijer Galijašević obišao pogone ARCELOR MITTALA

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem, na poziv menadžmenta kompanije ArcelorMittal, obišla je danas pogone ove kompanije. Trenutno je u toku Kapitalni remont Visoke peći, što spada u jednu od najvećih investicija u BiH. Ovaj remont će prema riječima menadžmenta osigurati proizvodnju čelika u Zenici za narednih 15-20 godina. Pored obilaska ovog radilišta, delegacija Kantona je obišla i pogone Čeličana i Valjaonica.Premijer Galijašević je istakao da je rekonstrukcija Visoke peći generacijski projekat i da Arcelor Mittal sa ovim projektom otvara dosta prostora za nova radna mjesta. Također, premijer je istakao da je u razgovorima sa upravom Kompanije osim razgovora o izvozu, zapošljavanju, bilo govora i o ekologiji. Očekuje se da za godinu do dvije ArcelorMittal riješi problem zagađenja okoliša.

Premijer Galijašević je,također, dodao da je u razgovorima sa radnicima Arcelor Mittal Zenica čuo samo lijepe riječi i da mu je drago što su radnici zadovoljni tretmanom Kompanije prema uposlenim i da ovo treba da bude putokaz svim privrednicima u BiH.

Direktor kompanije Biju Nair je istakao veliko zadovoljstvo jer Vlada ZDK i grad Zenica prepoznaju važnost ove kompanije za Zenicu, ali i BiH.