Nastavlja se kontinuirano kršenje zakona i Ustava od strane vladajuće sedmorke

Na redovnoj 10. sjednici Skupštine ZDK, Klub zastupnika SDA obratio se premijerki ZDK Amri Mehmedić sa zahtjevom da prekine sa praksom ne odgovaranja na zastupnička pitanja Kluba zastupnika SDA.

Povod za ovakvu reakciju, jeste apsolutno ignorisanje opozicije na ključnim pitanjima za funkcionisanje ZDK od apelacije pred Ustavnim sudom FBiH vezano za nezakonito imenovanju Vlade ZDK, spornih imenovanja savjetnika u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladu ZDK lica koja se dovode u vezu sa nečasnim radnjama za vrijeme agresije na BiH.

Pored toga dužni smo upoznati građane ZDK da se nastavlja kontinuirano kršenje zakona i Ustava od strane vladajuće sedmorke, tako da je 1/3 zastupnika u Skupštini Kantona bila prinuđena podnijeti novu apelaciju Ustavnom sudu FBiH na netom donešen Zakon o unutrašnjim poslovima ZDK, a tiče se prije svega o njegovoj retroaktivnoj primjeni.

Kantonalni odbor SDA ZDK oštro se suprostavlja ovakvom djelovanju sedmorke, pokrenuli smo sve raspoložive pravne mehanizme da sprijećimo dalju eskalaciju pravne anarhije u Zeničko-dobojskom kantonu.