Asocijacija “Fatma” Zenica: Realiziran četverodnevni interaktivni seminar „Kako uspješno napisati EU projekat“

Asocijacija “Fatma” Zenica: Realiziran četverodnevni interaktivni seminar „Kako uspješno napisati EU projekat“

Asocijacija „Fatma“ u sklopu svojih aktivnosti nastoji osnažiti i afirmisati ženu u svim aspektima njenog življenja. S tim u vezi, u organizaciji Asocijacije „Fatma“ Zenica, a u saradnji sa Odborom za projekte AM SDA BiH, realiziran je izuzetno koristan i usješan seminar koji je bio otvoren za sve građanke Zenice.

Na početku prve radionice prisutnima se obratila predsjednica AF Zenica Edina Kos-Burić, naglasivši upravo onaj aspekt Asocijacije koji se odnosi na otvorenost „Fatme“ prema svim pozitivnim idejama koje će ženu ojačati u segmentu u kojem im je podrška potrebna. U tom kontekstu je izrazila zadovoljstvo činjenicom da edukaciji prisusutvuju, ne samo članice Asocijacije „Fatma“ i ne samo Zeničanke, nego i žene iz drugih gradova i žene koje su u ovoj aktivnosti prepoznale dobru namjeru Asocijacije da svima pruži priliku educiranja u, danas posebno atraktivnoj, oblasti pisanja EU projekata.

Kroz četiri radionice u trajanju po dva sata prisutne su uspješno proveli dokazani stručnjaci za projekte Edin Bjelopoljak i mr Alem Zekić – predsjednik i član Tima AM BIH. Seminar se sastojao iz teoretskog i praktičnog dijela, a koncipiran je tako da univerzalno pokriva sve procese od ideje do realizacije projekta prema Project Cycle Management metodi. Učesnice seminara su imale priliku da kroz interakciju i rad na stvarnom projektu prođu kroz 6 modula na kraju kojeg su uspješno i samostalno kreirale projketne aplikacije.

U narednom periodu za sve polaznice seminara će biti upriličena i svečana dodjela certifikata o završenoj edukaciji.