SDA ZDK POKRENULA KONSULTACIJE O FORMIRANJU VLADE ZDK

Nakon što  su  u velikoj  mjeri prebrojani  glasovi  u  ZDK definitivno je, a  i očekivano,  da SDA ZDK ostaje dominantno najjača politička stranka u ZDK. Uzimajući u obzir volju građana kantona koji su povjerili veliku podršku SDA, Kantonalni odbor SDA ZDK pokrenuo je konsultacije o formiranju nove vlade kantona.

Proteklih nekoliko dana obavljeni su vrlo konstruktivni i korektni razgovori s potencijalnim partnerima u budućoj skupštinskoj većini, a sve s ciljem što bržeg formiranja nove  Vlade  ZDK pred kojom je ogroman posao -nastaviti putem dosadašnje kantonalne vlade predvođene SDA u realizaciji postojećih, ali i implementiranju drugih projekata bitnih za bolji život svih građana u ZDK.

– Građani  ZDK prepoznali su kvalitetan rad  SDA Vlade ZDK u protekle četiri godine i svojim  glasovima  nam  dali  zadaću da i u naredom mandatu nastavimo predan rad na stvaranju  boljih uslova za život na svakom pedlju ZDK. Mi kao ozbiljna stranka ćemo, zajedno sa našim  partnerima  u vladi, sigurno  na najbolji način odgovoriti našim sugrađanima.  Čekamo  potvrdu  rezultata CIK-a,  a nakon  toga  ćemo poduzeti i konkretne korake u formiranju nove Vlade ZDK koju će i u naredne četiri godine predvoditi SDA kao najjača politička partija u našem kantonu, rekao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

Prema preliminarnim  rezultatima SDA ZDK na području ZDK za sve nivoe vlasti ima daleko najveći broj glasova, što garantuje da će SDA ZDK u narednom mandatu participirati s većim brojem zastupnika na državnom i federalnom  nivou koji će također imati zadatak da rade na stvaranju boljih uvjeta za građane ZDK.

KANTONALNI ODBOR SDA ZENIČKO – DOBOJSKOG KANTONA